Home Landelijke radio Waterstad FM wordt nieuws- en muziekzender

Waterstad FM wordt nieuws- en muziekzender

Waterstad FM wordt vanaf maandag een muziek- en nieuwszender. Daarnaast krijgt de commerciële regionale zender een nieuw jinglepakket. Waterstad FM, te ontvangen in het noorden van het land, werd vorig jaar november overgenomen door de NDC mediagroep. Dat bedrijf is ook eigenaar van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Voor de nieuwsbulletins wordt samengewerkt met de redacties van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden.

Om 11:30 uur wordt het eerste regionale nieuwsbulletin uitgezonden in twee edities. Eentje voor Friesland en een voor Groningen en Drenthe. Daarna zijn deze bulletins elke werkdag van 07:30 tot 180:30 uur te beluisteren. Directeur Nico Silvius hoopt met het nieuws het marktaandeel te verdubbelen.

De nieuwe vormgeving wordt opnieuw gemaakt door Music Bizz Imaging in Reusel. De jingleproducent heeft 15 cuts tellend custom-made jinglepakket gemaakt, inclusief de vormgeving voor nieuws, weer en verkeer. De nieuwe vormgeving van Waterstad gaat maandag om klokslag 00:00 uur on-air.