Home Landelijke radio Vroege Vogels in oktober op televisie

Vroege Vogels in oktober op televisie

Het Radio 1 programma Vroege Vogels is vanaf 6 oktober ook op televisie te zien. Presentatoren Andrea van Pol en Menno Bentveld zullen ook op tv te zien zijn. De uitzending zal steeds op zaterdagavond op Nederland 2 te zien zijn.

De onderwerpen die in Vroege Vogels op televisie zullen worden behandeld, variëren van items over milieuverontreiniging en de klimaatverandering tot de ‘verwondering over alles wat groeit en bloeit’.

“De redactie van het televisieprogramma vormt een groot geheel met de collega’s die verantwoordelijk zijn en blijven voor de zondagse radio-uitzending en met de collega’s van de Vroege Vogels-internetsite. De site wordt overigens ook weer vernieuwd en uitgebreid”, zegt eindredacteur Wim van Klaveren.

De items die in Vroege Vogels op Radio 1 aan bod komen, zullen niet per definitie ook in het televisieprogramma te zien zijn of andersom. “In een enkel geval zou dat wel zo kunnen zijn, maar er zijn met betrekking tot natuur en milieu dermate veel interessante onderwerpen dat de radio lang niet alles kan behandelen. We kunnen dus makkelijk ieder onze ‘eigen’ onderwerpen brengen. Per saldo wordt het aanbod alleen maar groter”, zegt Van Klaveren.

Volgens VARA-programmadirecteur Frans Klein gaat het om een crossmediale aanpak. “Bij het speerpunt consumentenzaken was die aanpak al erg breed. Bij het thema natuur en milieu bouwen we nu verder aan een soortgelijke uitgebreide aanpak.”

Vroege Vogels is op Radio 1 een van de best beluisterde programma’s.

Vorig artikelRadio 4 krijgt steunzender in Wageningen dankzij Dalux FM
Volgend artikelROB FM vandaag van start