Home Landelijke radio Voorzitter TROS stapt op

Voorzitter TROS stapt op

Karel van Doodewaerd legt met onmiddellijke ingang zijn functie neer als voorzitter van het Algemeen Bestuur van TROS. Eerder dit jaar heeft hij zijn functie als voorzitter van de directie van het omroepbedrijf neergelegd.

Het Algemeen Bestuur hoopt dat met dit besluit een einde zal komen aan de, al enkele maanden durende, gespannen verhoudingen in de organisatie. Vice-voorzitter Huib Boermans en penningmeester Ed van de Walle hadden al eerder besloten hun functie ter beschikking te stellen.

De overige leden van het Algemeen Bestuur zullen via een versneld rooster aftreden. Er zal op korte termijn worden gezocht naar een nieuwe voorzitter voor de TROS.

De directie zal vanaf 1 december worden gevoerd door een interim-directieteam, dat bestaat uit drie of vier leden uit het bestaande management, begeleid door Huib Boermans als gedelegeerd bestuurslid. Interim-directeur Bob Bartelds zal op die datum zijn functie overdragen. Er wordt op korte termijn gezocht naar een nieuwe algemeen directeur.

Het Algemeen Bestuur van TROS zal de komende maanden een nieuwe corporate governance ontwikkelen, in nauw overleg met het directieteam, management en Ondernemingsraad. Deze zal naar verwachting in voorjaar 2007 aan de Ledenraad worden voorgelegd.

Het Algemeen Bestuur verwacht dat met deze maatregelen de verhoudingen in de organisatie spoedig zullen normaliseren.

Vorig artikelOmroep Gennep wil Maasland Radio verdringen in Limburgse Bergen
Volgend artikelIslam Democraten doen aangifte tegen EéNL om commercial