Home Landelijke radio Omroep Gennep wil Maasland Radio verdringen in Limburgse Bergen

Omroep Gennep wil Maasland Radio verdringen in Limburgse Bergen

Omroep Gennep heeft bij het Commissariaat voor de Media een aanvraag voor zendmachtiging voor de gemeente Bergen ingediend. Momenteel ligt de zendmachtiging in Bergen bij Maasland Radio. Dat schrijft De Limburger. De gemeente moet een advies uitbrengen aan het commissariaat, die uiteindelijk een beslissing neemt. Volgens algemeen directeur Vince Beijersbergen van Maasland is de handelwijze van de gemeente Bergen niet juist. “Officieel weten wij nog altijd van niets. We hebben in april een nieuwe vergunningaanvraag ingediend, maar de gemeente Bergen heeft tot nu toe nog niet met ons gesproken. Ik krijg de indruk dat de gemeente ons het liefste ziet vertrekken. Daar laten wij het niet bij zitten.”

De omroep is al dertien jaar actief in de gemeente Bergen en kreeg het vorig jaar met de gemeente aan de stok. Bergen diende toen een klacht in bij het commissariaat, omdat de programmaraad niet representatief zou zijn en vroeg de vergunning in te trekken. Het commissariaat verwierp de klacht. “Nu wordt er een andere omroep benaderd en zo getracht ons weg te krijgen”, zegt Beijersbergen. “Onzin”, zegt wethouder Ben Buiting (CDA, Welzijn). “Gennep heeft zelf aangeven graag gebiedsuitbreiding te willen. Het college zal daar advies over uitbrengen, de raad beslist.” Maasland Radio is ook de omroep voor Velden.

“Die aanvraag van Omroep Gennep is woensdag binnengekomen. Dat is laat, maar niet te laat om mee te dingen naar een vergunning”, zegt Dirk Oudenaarden hoofd Zendtijd- en Kabelzaken.

Volgens Willem Janssen, voorzitter van Stichting Omroep Gennep, is de stap naar Bergen een logische. “Gennep en Bergen werken steeds meer samen. Vanuit de gemeenschap van Bergen komen steeds meer verzoeken om ook aandacht Bergen te hebben. Wij willen dus ook graag Bergen de omroep worden. Als het commissariaat oordeelt dat wij desondanks niet representatief voor deze gemeente, is het voor ons over.” In het verleden deden beide omroepen nog pogingen tot samenwerking te komen. Omroep Gennep gooide in oktober definitief de deur op slot. “Er waren te grote verschillen wat organisatie journalistieke werkwijze betreft”, zegt Janssen.

De gemeenteraad buigt zich in december over advies aan het Commissariaat voor de Media.

Vorig artikelCaz! verdeelt stemkaarten
Volgend artikelVoorzitter TROS stapt op