Home Landelijke radio Voorzitter en vice-voorzitter van OR TROS stappen op

Voorzitter en vice-voorzitter van OR TROS stappen op

Voorzitter Henk Schipperheijn en vice-voorzitter David Verheijen van de ondernemingsraad van de TROS hebben besloten om hun functies neer te leggen en het lidmaatschap van de ondernemingsraad per direct te beëindigen. Zij geven aan zich niet meer te kunnen verenigen met de besluiten van de ondernemingsraad.

Marc Visch, secretaris Omroep van de NVJ, is uitermate verbaasd: “Dit waren twee heel belangrijke OR-leden, die de kar de afgelopen maanden door alle strubbelingen heen getrokken hebben. Dit is voor mij een duidelijk signaal dat er iets goed mis binnen de or. Ik vraag me terdege af of overgebleven OR-leden nog wel representatief zijn voor het gevoel dat onder het personeel leeft”. De NVJ geeft aan zeer scherp in de gaten te houden of de twee afgetreden or-leden geen slachtoffer worden van “bijltjesdag”.

Visch heeft echter nog andere zorgen: “Ik hoop niet dat mijn ergste vermoedens worden bevestigd en dat de meerderheid van de or toch heeft ingestemd heeft met een uitgebreide schadevergoeding voor producent D&D.” Die vergoeding, vanwege het afketsen van de deal tussen de TROS en D&D, zou eerst nog van de baan zijn. [Villamedia]

Vorig artikelWereldomroep wint internationale prijzen
Volgend artikelB&W Amersfoort wil fusie RTV Eemstad en Omroep Amersfoort