Home Landelijke radio Volkszanger Bouke krijgt eerste Gouden Hark

Volkszanger Bouke krijgt eerste Gouden Hark

Volkszanger Bouke heeft vanochtend uit handen van 3FM-dj Sander de Heer de eerste Gouden Hark gekregen. De prijs is speciaal bedoeld voor c- en d-artiesten. Andere genomineerden waren Wesley, Lucas & Gea, Rene Riva, Rene Schuurmans en Ed Niema. Een BNN-verslaggever is vanochtend afgereisd naar Emmen om de Gouden Hark bij Bouke in de tuin te planten.

Sander de Heer kwam op het idee voor deze verkiezing doordat hij op de vele digitale TV-kanalen allerlei artiesten tegenkwam waar zelfs hij nog nooit van had gehoord. “Er is zoveel meer dan de Frogers, Gordons, Bauers en Smitjes! De Gouden Hark is een aanbevelingsprijs voor al deze onbekende brengers van het Nederlandsche lied. Het blijft natuurlijk c-en d-garnituur maar binnen dit segment heeft Bouke blijkbaar de meeste fans”, aldus Sander.

De Drentse Bouke Scholten maakte naam met zijn single Kom Maar Kom Maar, de opvolger van het pakkende nummer Ik Wil Je. Met zijn nieuwste single Geef Me De Kracht veroverde hij de 22e plaats in de Top 100, zijn hoogste positie tot nu toe. Op dit moment is de volkszanger bezig met zijn nieuwe album dat voor volgend jaar maart in de planning staat.Foto: Hans Peter van Velthoven

Vorig artikelRadio 1 wordt sneller en scherper
Volgend artikelAVRO Nachtdienst bestaat 25 jaar