Home Landelijke radio Volg al het nieuws over 3FM Serious Request op RadioFreak.nl

Volg al het nieuws over 3FM Serious Request op RadioFreak.nl

De deur van het Glazen Huis in Breda wordt morgenochtend om 09:00 uur gesloten door minister Bert Koenders. Met de opsluiting van Coen Swijnenberg, Giel Beelen en Paul Rabbering zal het startschot voor de vijfde editie van 3FM Serious Request worden gegeven.

RadioFreak.nl volgt dit jaar zoals altijd het nieuws rondom de actie en dit jaar is er zelfs een speciaal dossier waarin alles over 3FM Serious Request is te lezen. In het dossier zijn alle nieuwsberichten uit de aanloop naar de actie te lezen en de komende dagen zullen er dagelijks artikelen worden toegevoegd.

3FM probeert met de actie, die ze in samenwerking met het Rode Kruis organiseren, zoveel mogelijk geld op te halen voor de vluchtelingen wereldwijd. Tot kerstavond kunnen luisteraars geld doneren door onder meer platen aan te vragen, zelf een actie te houden, speciale producten te kopen of te bieden op een veiling. Op de webstie van Serious Request is een overzicht van alle donatiemogelijkheden te vinden.

Naast de drie dj’s in het Glazen Huis helpen ook de andere 3FM-dj’s mee. Timur Perlin vlucht door Europa, Gerard Ekdom schudt handen voor geld, Michiel Veenstra gaat met de Coca Cola kersttruck door het land, Sander Lantinga is te huur en Domien Verschuuren zit in het call-center. Eric Corton haalt geen geld op, maar ging eerder dit jaar al naar Kenia om de situatie van de vluchtelingen daar te bekijken. Zijn verslagen zullen te horen zijn in de uitzendingen.

De uitzendingen van Serious Request zijn niet alleen te volgen via de radio, maar ook via televisie en internet. Via speciale kanalen van kabelaanbieders kan 24 uur per dag live naar het Glazen Huis worden gekeken en deze uitzendingen zijn ook via internet te bekijken. Elke avond is rond half acht een speciale televisieshow te zien rondom de actie, gepresenteerd door Sander Lantinga en Sophie Hilbrand. Daarnaast ondersteunt men de actie via de website en een speciale mobiele applicatie.

Naast de actie in Nederland staan er dit jaar ook Glazen Huizen in het Zweedse Malmö, het Belgische Gent en in het Keniase Nairobi. De actie in Zweden eindigt overigens morgen al en het huis in Nairobi is niet bedoeld om geld op te halen, maar om aandacht te vragen voor de vluchtelingen.