Home Landelijke radio Voetbalverslaggever Bas Ticheler wordt perschef van Oranje

Voetbalverslaggever Bas Ticheler wordt perschef van Oranje

Voetbalverslaggever Bas Ticheler wordt na het WK voetbal perschef van het Nederlands elftal. Ticheler is de opvolger van Kees Jansma die na het WK2014 in Brazilië afscheid neemt van de voetbalbond. 

Ticheler ging in 1995 aan de slag voor de NOS als verslaggever/commentator van NOS Langs de Lijn. Ticheler verzorgde in deze periode de verslaggeving van het betaald voetbal en het Nederlands elftal voor zowel radio als televisie. In zijn functie als perschef fulltime in dienst voor bureau media & voorlichting van de KNVB in Zeist. Hij wordt daarbij verantwoordelijk voor het mediabeleid rondom het Nederlands elftal en zal in deze rol ook de dagelijkse woordvoering voor Oranje op zich nemen.

Bas Ticheler, over zijn aanstelling: "Ik ben ongelooflijk blij met deze uitdaging. Als verslaggever van de NOS heb ik het Nederlands elftal jarenlang vanaf de buitenkant bekeken, maar ik heb altijd de wens gehad ooit eens onderdeel te zijn van het team rond Oranje. Ik ben heel gelukkig dat de KNVB mij de kans en het vertrouwen geeft dat te gaan doen. Het is een zeer gevarieerde en uitdagende baan en daar verheug ik mij enorm op."

Vorig artikelNTR geeft 742.000 euro uit aan afkoopsommen voor drie medewerkers
Volgend artikelJoeri Boom nieuwe NOS-correspondent in India