Home Landelijke radio Veronica gaat verder met BNN

Veronica gaat verder met BNN

De Veronica vereniging gaat verder met BNN, dit meldt het algemeen dagblad vandaag. Hiermee keert Veronica na jaren van commercieel bestaan weer terug in het publiek bestel.

Het enige opstakel wat nog in de weg staat is dat de verenigingsraad nog moet instemmen met het plan om samen te gaan met de publieke omroep. Doen ze dat dan komt er een einde aan 43 jaar Veronica.

BNN zal gewoon zijn naam blijven houden. Het enige wat nog Veronica blijft heten is het magazine, echter komt daar ‘Powered by BNN’ op te staan. Een deel van de 140 werknemers van Veronica zal haar baan verliezen door de overname.

Veronica zal verder geen inspraak krijgen in de programmering van de radio en tv en krijgt maar twee van de vijf zetels in het bestuur van BNN. Het enige wat ze mag doen is een miljoen leden meenemen, waardoor BNN de grootste publieke omroep zal worden.

BNN zal, omdat ze een grotere omroep wordt, meer zendtijd gaan krijgen op radio en tv. Daarnaast zal BNN een poging ondernemen om het radiostation van Veronica, Kink FM, om te dopen tot een publiek kabelstation.