Home Landelijke radio Verkeersinformatie morgen vanuit helikopter op 10 Gold en Noordzee

Verkeersinformatie morgen vanuit helikopter op 10 Gold en Noordzee

Noordzee FM en Radio 10 Gold zullen morgen vanaf 08.00 uur verkeersinformatie brengen door middel van de inzet van een zogenaamde ‘traffic helikopter’. Hiermee hopen de zenders van Talpa Radio de verkeerschaos, als gevolg van de stakingen in het openbaar vervoer, in beeld te kunnen brengen.

De aangekondigde acties bij het openbaar vervoer in Nederland kunnen grote gevolgen hebben voor de situatie op de Nederlandse wegen. Vanuit de helikopter zal er elk half uur een update gegeven worden van de grootste knelpunten. Ook naderende verkeersopstoppingen worden gemeld op Noordzee FM en Radio 10 Gold, waardoor automobilisten hun route kunnen aanpassen.

Erik de Zwart, directeur van Talpa Radio Nederland, meent hiermee een praktische service aan te bieden. “Het ligt in de lijn der verwachtingen dat een landelijke openbaar vervoer staking leidt tot grote verkeerschaos. Wij willen de gedupeerden graag een helpende hand bieden door het verschaffen van de meest actuele verkeersinformatie. We zullen ons vooral focussen op de Randstad. Afgelopen zomer hebben we de helikopter al zeer succesvol ingezet om inzicht te geven in de file-ontwikkelingen op de kustwegen,” aldus De Zwart.