Home Landelijke radio Radio 538 start actie tegen staking openbaar vervoer

Radio 538 start actie tegen staking openbaar vervoer

Radio 538 heeft woensdagochtend buschauffeurs en busmaatschappijen opgeroepen zich bij het radiostation te melden om gedupeerden van de staking van het openbaar vervoer donderdag te vervoeren. De bussen gaan rijden van Utrecht naar Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Het idee voor de busactie is gelanceerd in het radioprogramma Evers Staat Op. De bedoeling is dat luisteraars van 538 zich vanaf 08.00 uur melden op het Jaarbeursplein in Utrecht. Vervolgens kunnen ze in een van de bussen stappen. ’s Middags worden de reizigers naar Utrecht teruggebracht. Rick van Velthuysen zal vanuit Utrecht verslag doen.

Donderdag ligt door een staking het treinverkeer en een groot deel van het busvervoer stil.

Update

De actie om mensen naar hun werk te brengen in verband met de stakingen in het openbaar vervoer, is volledig afgeblazen. Dit na het binnen krijgen van negatieve reacties bij Radio 538. “We hebben die mensen willen helpen die niets met de staking te maken hadden en een kans willen geven om op de plaats van bestemming te komen. Helaas is onze actie niet door iedereen zo positief ontvangen”, aldus algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth.