Home Landelijke radio Vera Keur stopt over een jaar als VARA-voorzitter

Vera Keur stopt over een jaar als VARA-voorzitter

VARA-voorzitter Vera Keur heeft vandaag aangekondigd in om per 1 september 2009 haar functie neer te leggen. Komend voorjaar zal de Verenigingsraad van de VARA een opvolger benoemen.

Vera Keur is ten tijde van haar vertrek 14 jaar voorzitter/algemeen directeur van de VARA geweest. In 1990 werd ze mediadirecteur van de VARA, een functie die ze tot 2003 bekleedde, vanaf 1995 in combinatie met het voorzitterschap.

Als reden voor haar vertrek geeft Vera Keur aan dat ze het voorzitterschap al veel langer ‘met plezier en overtuiging’ heeft vervuld dan ze van plan was en dat het goed is om binnenkort een paar bakens in het leven te verzetten. "Dit is een uitgelezen periode om te vertrekken: het gaat goed met de VARA, er werken veel bevlogen mensen, er is uitzicht op een nieuwe concessietermijn, de VARA is producent van veel succesvolle programma’s in alle genres en kan rekenen op grote publieke waardering. Ook de vereniging verkeert in goede conditie."

Concrete plannen voor de toekomst heeft Vera Keur nog niet. "Het komende jaar ben ik er nog volledig voor de VARA. Daarna ga ik nadenken over mijn toekomst, waarvan op dit moment alleen vaststaat dat ik niet ga stilzitten."