Home Landelijke radio Veel aandacht voor verkiezingsdag op de radio

Veel aandacht voor verkiezingsdag op de radio

De verschillende radiozenders hebben veel aandacht voor de verkiezingen die vandaag zijn. Lijsttrekkers Jan Peter Balkenende, Wouter Bos en vijf andere politici brengen bij Radio Veronica hun stem uit voor hun favoriete song die opgenomen moet worden in Veronica’s Top 1000 Allertijden.

Tussen 07:00 en 21:00 uur zullen de politici om beurten te horen zijn bij Radio Veronica, waar zij gaan stemmen op hun favoriete track of artiest die zij graag terug willen horen in Veronica’s Top 1000 Allertijden.

Speciaal voor deze gelegenheid laat City FM de lijsttrekkers van alle grote politieke partijen ook stemmen op hun favoriete classic rocksong. Tussen 09:00 en 10:00 uur zal elke lijsttrekker zijn eigen favoriete rocksong aankondigen.
Vanavond is er vanaf 19:00 uur live aandacht voor de uitslagen op Radio 1. De NOS is tot 00:00 uur live in de lucht op de publieke nieuwszender.

BNR Nieuwsradio komt vanaf 20:00 uur met een speciaal programma rondom de verkiezingsuitslagen. Tijdens de live-uitzending vanuit Amsterdam houden presentatoren Rens de Jong en Margriet van der Linden de luisteraars voortdurend op de hoogte met peilingen, analyses en reacties. Redacteuren doen verslag vanaf de partijbijeenkomsten en praten met partijleiders en andere prominente politici.

Behalve de verkiezingsavond, brengt BNR Nieuwsradio donderdag 23 november tussen 09:00 en 12:00 uur een uitgebreide nabeschouwing. Verslaggevers en presentatoren praten na met kamerleden (Stef Blok van de VVD, Jet Bussemaker van de PvdA, Kathleen Ferrier van het CDA en Ewout Irrgang van de SP), lobbyisten en onder andere Maurice de Hond en reclameman Eugene Roorda.

RTV Drenthe brengt vanavond de verkiezingsuitslagen in de Drentse gemeenten. De stembureau’s sluiten om negen uur, waarna Radio Drenthe de uitslagen in de Drentse gemeenten zo snel mogelijk meldt. Dit gebeurt op Radio Drenthe om 22:00, 23:00 en 00:00 uur.

Donderdag 23 november wordt de verkiezingsuitslag geanalyseerd in de actualiteiten-programma’s Drenthe Actueel op Radio en TV Drenthe. Daarbij komt aan de orde welke Drentse kandidaten verkozen zijn, welke coalities haalbaar zijn en wat de gevolgen zijn voor de noordelijke economie.

Caz! heeft ook aandacht voor de verkiezingen. Na de acties met het ‘muziekaal debat’ van de lijsttrekkers en de ‘stemkaartenactie’ komt het programma ‘Timur Open Air’ van Caz! vanmiddag live vanuit het stembureau. In Loods 6 aan de KNSM-laan in Amsterdam maakt Timur zijn programma tussen 16:00 en 19:00 uur.

Vorig artikel53.000 mensen raadplegen 3FM Partijwijzer
Volgend artikelRadio 4 zendt wederom Radio4Daagse uit