Home Landelijke radio Veel aandacht voor de Olympische Spelen op de Radio

Veel aandacht voor de Olympische Spelen op de Radio

De NOS doet vanaf morgen live verslag vanaf de Olympische Spelen in Peking. RadiOlympia op Radio 1 wordt dit jaar voor het eerst live vanaf locatie uitgezonden. Een team van 24 NOS-medewerkers gaat vanuit het Holland Heineken House in Peking 227 uur olympische radio maken. De uitzendingen zijn vanaf zaterdag dagelijks tussen 03:00 en 17:00 uur.

Morgen wordt het spits afgebeten tussen 14:00 en 17:00 uur met een verslag van de openingsceremonie. Daarnaast is Radio Olympia ook dagelijks tussen 13:00 en 17:00 uur te beluisteren via de Wereldomroep.

De NOS belooft luisteraars ’een mix van liveverslagen van alle sporten, interviews met sporters, coaches en begeleiders, studiogesprekken en live verslagen van eventuele huldigingen van Nederlandse sporters in het Holland Heineken House. Vijf keer per dag is er een olympisch overzicht: om 7:30, 8:30, 12:30, 16:30 en 17:30 uur. In de uitzendingen van NOS Langs de Lijn tussen 22:00 en 23:00 uur wordt de luisteraar bijgepraat over het Olympische nieuws van de dag.

Radio 538 dj Edwin Evers presenteert voor de vijfde keer op rij zijn radioprogramma Evers Staat Op vanaf de Olympische Spelen. Vanaf morgen tot en met 23 augustus is de ochtendshow live vanuit Peking te horen. Samen met side-kicks Rick Romijn en Niels van Baarlen brengt Edwin Evers verslag uit van de Zomerspelen en zijn verschillende sporters te gast in de radiostudio.

Iedere ochtend treden ook bekende artiesten op als Jan Smit, Guus Meeuwis, VanVelzen en Jeroen van der Boom. Naast sporters ontvangt Evers ook politici en andere VIP’s in de speciaal gebouwde radiostudio in het Holland Heineken House. "Na het succes van de Olympische spelen in Sydney, Salt Lake City, Athene en Turijn reizen wij dit jaar af naar de Zomerspelen in Peking", zegt Edwin Evers. "De kou verwisselen we nu dus weer voor de hitte, maar verder zal er weinig veranderen. Muziek, sport en humor zullen ook in Beijing de voornaamste elementen zijn!"

Radio 3FM brengt drie keer per dag een update, gemaakt door NOS Headlines. In de programma’s van Giel Beelen om 08:30 uur, van Rob Stenders om 13:30 uur en Coen en Sander om 16:30 uur is er een uitgebreid overzicht van het Olympische nieuws. In het weekend zijn er twee Olympische journaals om 09:30 en 13:30 uur.

Voor FunX is een team van vier verslaggevers in Peking. Vanaf morgen brengen zij live verslag van de persoonlijke verhalen van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen. Daarnaast gaat FunX op zoek naar de Chinese urban muziekcultuur.

Luisteraars van de zender worden op de hoogte gehouden van de laatste sportieve en muzikale ontwikkelingen in het Aziatische land via reports, live call-ins, blogs en filmpjes. Speciaal voor de gelegenheid lanceert het radiostation een speciale website waarop alle verslagen terug te vinden zijn.

Muziekjournalist Reinout van Gendt brengt verslag uit van zijn muzikale ontdekkingsreis in China. Hij bezoekt diverse clubs, platenmaatschappijen en interviewt verschillende artiesten van Chinese bodem om meer inzicht te krijgen in de snel groeiende muziekcultuur van het Aziatische land. Sportverslaggever Delano Limaheluw verslaat namens FunX de Olympische Spelen in China. Hij interviewt sporters over hun voorbereidingen en prestaties. Daarnaast trekt hij de stad in om reportages te maken van de sfeer onder bezoekers van de Olympische Spelen.

Ook L1 Radio en Omroep Brabant volgen de komende drie weken intensief China en de Olympische Spelen. Op L1 is dagelijks het live-programma Sjeng Hai te horen. Sport, culturele banden en zakelijke relaties tussen China en Limburg staan centraal in het programma. Ook Chinese Limburgers doen mee.

In Sjeng Hai schuiven dagelijks gasten aan die iets met de Spelen of met China te maken hebben. Dat kan gaan om Limburgse oud-Olympiagangers of sporters die de Spelen dit jaar niet hebben gehaald. Maar ook politici, ondernemers, musici en theologen komen praten over hun ervaringen met China.

Oud-volleyballer Guido Görtzen, zangeres Renee van Wegberg en zanger Eddy Wally, hoogleraar mensenrechten Theo van Boven en bisschop Frans Wiertz: een kleine greep uit de vele gasten die de komende drie weken zullen aanschuiven aan tafel bij de Sjeng Hai-presentatoren Frans Pollux en Sander Kleikers. De L1-presentatoren Maurice de Heus en Lubert Priems volgen de Limburgse prestaties en alles wat daarbij komt kijken ook vanuit Peking. Dagelijks horen luisteraars hun verhalen in Sjeng Hai. L1 heeft een kleine studio ingericht in het Holland Heineken House.

Omroep Brabant
heeft de verslaggevers Paul Post, Maarten Nuyts en Maarten Kortlever naar China gestuurd om Brabant op de hoogte te houden van de prestaties van haar sporters. Zijn doen verslag in de programma’s van de regionale omroep.