Home Landelijke radio VARA schorst Henk Westbroek

VARA schorst Henk Westbroek

De VARA heeft dinsdag met onmiddellijke ingang 3FM DJ Henk Westbroek geschorst. De VARA heeft deze beslissing genomen omdat Westbroek teveel politieke uitspraken in zijn programma deed terwijl dit niet was afgesproken. Westbroek maakte afgelopen zaterdag bekend dat hij zich weer meer gaat inzetten voor de campagne van Leefbaar Nederland.
“In de afgelopen week maakte Westbroek zich in de uitzending erg druk om het feit dat is Oss bestaande politieke partijen de naam Leefbaar Oss hadden vastgelegd en haalde hij de PvdA te ver naar beneden door hun plan om bij schiphol een nieuwe stad te bouwen, Dat terwijl hij een popprogramma maakt, waarin hij best weleens wat mag zeggen, maar niet op de schaal waarop hij dat deed. Op enig moment moet je als omroep dan een beslissing nemen.” Aldus een woordvoerder van de VARA
Westbroek heeft van de VARA nog geen schriftelijke bevestiging gekregen van zijn schorsing noch is hem bekend wat er verder gaat gebeuren. Westbroek in een telefonische reactie aan radiofreak: “ik ben er eigenlijk nog beduusd van, ik begrijp eigenlijk nog niet echt wat er gebeurt is, ik wacht morgen de mededeling van de VARA af en ik ga contact opnemen met mijn advocaat”.
Het radioprogramma wordt morgen gepresenteerd door René Kint. Over de eventuele definitieve vervanging van Henk Westbroek is nog geen besluit genomen. Mocht Westbroek ontslagen worden door de VARA dan zou dit het 2e ontslag zijn door de VARA voor een 3 FM jock in korte tijd. Vorig jaar werd Giel Beelen al door de omroep ontslagen.