Home Landelijke radio Jeroen Soer nieuwe directeur VARA

Jeroen Soer nieuwe directeur VARA

Jeroen Soer (47) wordt de nieuwe directeur van de VARA. De huidige directeur van regionale omroep RTV West treedt uiterlijk 1 augustus aan. Dat maakte de VARA woensdag bekend.

Soer volgt Ton van Brussel op. Die vertrok in augustus, omdat hij vond dat binnen het publieke bestel te veel sprake was van bureaucratie. De ex-hoofdredacteur van het Leidsch Dagblad werkte ruim een jaar als VARA-leidinggevende.

Het vertrek van Soer bij RTV West komt op een opvallend moment. Juist maandag begon de compleet vernieuwde radioprogrammering, waaraan de voorgaande maanden hard is gewerkt. Tussen 06.00 uur ’s ochtends en 19.00 uur ’s avonds is er in principe geen muziek meer te horen op de zender. Overdag staat nu alles in het teken van regionaal, nationaal en internationaal nieuws. Op het hele uur biedt Radio West nu alleen eigen nieuwsbulletins, die voorheen werden gekoppeld aan het NOS radionieuws.

Jeroen Soer werkte eerder bij de VARA. Van 1980 tot 1986 was hij er actief als radiopresentator van onder meer De Verrukkelijke 15, Groot Licht en Het Circuit. In 1986 richtte hij de Radio 10 Groep op en werd daar directeur van. In 1992 kreeg hij de leiding over de Arcade Media Groep, waar Radio 10 toen onderdeel van ging uitmaken. Sinds 2001 werkt hij bij RTV West.

Als directeur radio en tv completeert Soer het VARA-directieteam dat verder bestaat uit Vera Keur, Gert Krijnen en Hans Wilbrink. (ANP)