Home Landelijke radio VARA draagt advocaat Kees Korvinus voor als nieuwe voorzitter

VARA draagt advocaat Kees Korvinus voor als nieuwe voorzitter

De raad van toezicht en het bestuur van de VARA hebben strafrechtadvocaat Cees Korvinus voorgedragen als de nieuwe voorzitter van de omroep. De Raad van Toezicht en het Bestuur van de VARA vinden dat Korvinus een boegbeeld kan zijn voor de omroep. De verenigingsraad beslist volgende week zaterdag of Korvinus het wordt.

Korvinus (59) was als adviseur betrokken bij juridische programma’s van de VARA, zoals ‘Het Hof van Joosten.’

Op 11 april beslist de verenigingsraad van de VARA over de benoeming van Korvinus. Het is de bedoeling dat hij op 1 oktober aan de slag gaat, als opvolger van Vera Keur. Die kondigde vorig jaar al aan dat ze ermee zou stoppen.

Als reden voor haar vertrek geeft Vera Keur aan dat ze het voorzitterschap al veel langer ‘met plezier en overtuiging’ heeft vervuld dan ze van plan was en dat het goed is om binnenkort een paar bakens in het leven te verzetten. "Dit is een uitgelezen periode om te vertrekken: het gaat goed met de VARA, er werken veel bevlogen mensen, er is uitzicht op een nieuwe concessietermijn, de VARA is producent van veel succesvolle programma’s in alle genres en kan rekenen op grote publieke waardering. Ook de vereniging verkeert in goede conditie."