Home Landelijke radio Uunco Cerfontaine: Coen & Sander naar 538 is een meesterzet

Uunco Cerfontaine: Coen & Sander naar 538 is een meesterzet

Het is een meesterzet van Radio 538 om Coen & Sander aan te nemen. Dat zei althans Uunco Cerfontaine, zendermanager van SkyRadio dinsdag in BNR Mediazaken. "Je hebt een klein groepje dj's die echt het verschil kunnen maken in marktaandeel. Coen & Sander behoren tot dat selecte groepje", zei Cerfontaine, die zelf jarenlang programmadirecteur bij Radio 538 was.

Vorige week dinsdag werd de radiotransfer van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga bekend. "Coen & Sander kunnen makkelijk overstappen van 3FM naar Radio 538 zonder hun geloofwaardigheid te verliezen", zei Cerfontaine op BNR. "Bij 3FM hebben ze jarenlang gebouwd aan een vaste formule. En bovendien is de Coen & Sander Show toch wel het meest commerciële programma van 3FM."

Over het feit dat Coen & Sander meer gaan verdienen bij Radio 538, zei Cerfontaine: "Als je iets leuk vindt om te doen, je kan het goed en je kan het ergens anders gaan maken waar je tonnen meer krijgt, dan zou je natuurlijk gekke henkie zijn als je dat niet doet."

Programmadirecteur van Q-music, Iwan Reuvekamp, was ook te gast bij BNR Mediazaken. Ook Reuvekamp heeft eraan gedacht om Coen & Sander naar zijn station te halen, maar het paste volgens hem niet in de filosofie van Q-music. "Die filosofie is vooral gericht op het ontwikkelen van eigen talent."

"Ik zou niet zeggen dat Coen & Sander niet bij Q-music passen", relativeerde Reuvekamp. "Coen & Sander zijn super getalenteerd. Alleen het progarmma zoals het nu is zou niet op Q-music passen." Of Coen & Sander bij Radio 538 hun programma wel moeten aanpassen? "Dat weet ik niet", zei Reuvekamp. "Ze komen alleen wel in een nieuwe omgeving met nieuwe luisteraars en een ander muziekformat. Dus ik denk dat het wel nodig is om het hele programma nog eens goed opnieuw te bekijken."
Foto: Annemieke van der Togt