Home Landelijke radio Urban Radio vanaf 5 februari vanaf mediapark

Urban Radio vanaf 5 februari vanaf mediapark

Peter van Beusekom heeft de basis gelegd voor het geluid van het nieuwe publieke radiostation, Urban Radio. Urban Radio zal vanaf 5 februari vanaf het mediapark gaan uitzenden, dit schrijft hij op zijn website.

Voor Urban Radio is op jaarbasis 2 miljoen euro gereserveerd, het grootste deel hiervan komt van de NPS (1,2 miljoen). Ook andere omroepen willen programma’s voor Urban Radio maken en er extra geld in steken.

Urban Radio is nog maar de werktitel van het station wat gebruik zal gaan maken van de kabelfrequenties van Colorful Radio. Florent Luyckx is belast met het opzetten van Urban Radio. De zender zal zich gaan richten op de allochtone jongeren, eigenlijk de zelfde doelgroep als FunX. Luyckx verklaarde tegenover het NRC dat hij hoopt op een goede samenwerking. “De gesprekken verlopen in een goede sfeer,” aldus Luyckx tegenover de krant.

De uitzendingen zullen vanaf 5 februari gaan komen vanuit de oude noodstudio van Radio 2. De studio zal komende week digitaal worden opgeleverd. Het geluid zal door Van Beusekom worden afgestemd op de huiskamersfeer. De huidige medewerkers van Colorful hebben al geproefd van het nieuwe geluid en zouden erg onder de indruk zijn.

De uitzendingen van het station komen tot 19:00 uur s’avonds uit de tijdelijke digitale studio.