Home Landelijke radio Tweede jingle-contest in AdreneLine

Tweede jingle-contest in AdreneLine

Eline la Croix organiseert in maart voor de tweede maal een jingle-contest in haar programma ‘AdreneLine’ op 3FM. Luisteraars kunnen zelf een jingle maken voor het nachtprogramma van eLine en op 3 maart wordt tussen 1:00 en 4:00 uur de winnaar gekozen. De winnaar maakt kans om zelf een jingle te maken in jinglestudio’s van 3FM.

Het is de bedoeling dat de deelnemers een jingle of sweep maken waarin 3FM, AdreneLine, en eventueel Serious Radio voorkomt. Hiertoe kan men teksten downloaden op http://www.vhueurope.nl/3fm/, maar het gebruik hiervan is niet verplicht. Er wordt in eerste instantie gejureerd op creativiteit en originaliteit, maar ook sounddesign en techniek zijn van belang. Het is eventueel mogelijk een jingle/compositie/soundbyte te sturen van eerder wer, maar de voorkeur gaat uit naar voor deze gelegenheid gemaakte soundbytes.

De jury die uiteindelijk de winnaar gaat kiezen bestaat uit Stas Swaczyna en Jingle Joey Hereman. Stas was samen met Diederick Huizinga vormgever bij 3FM en daarna jingleproducer bij Yorin FM. Nu is Creative Director en componist/producer van jingles en commercials bij VHU Europe. Jingle Joey werkt ook bij VHU en 3FM, en is ook voice-over.

De winnaar krijgt een rondleiding bij 3FM inclusief de jingle studio’s, waarna hij zijn eigen jocksing overhandigd krijgt en daarmee een half uur mag spelen met alle tools die aanwezig zijn. Diegene die als laatste eindigt krijgt als troostprijs een speciale sound-device waarmee hij ervaring op kan doen op het gebied van sounddesign.