Home Landelijke radio TV-special over Operation ‘Iraqi Sunrise’

TV-special over Operation ‘Iraqi Sunrise’

Veronica zal zondag 28 maart om 20.00 uur een special uitzenden over de radio uitzendingen van ‘Operation Iraqi Sunrise’. Dit is de naam van het project waarbij Adam Curry, Alexander Stevens, Arend Langenberg, Maarten Vermee(techniek), Maikel Steur (productie) en Michiel Veenstra van 16 februari t/m 20 februari live uitzonden vanaf Camp Smitty in Irak. Dit alles om onze jongens een hart onder de riem te steken.

Naast hun radioprogramma voor Radio Veronica maakten zij ook televisieopnames voor onder andere SBS Shownieuws. Niet al het materiaal dat zij hebben opgenomen is uitgezonden, maar nu is al het beeldmateriaal samengevoegd tot een 40 minuten durende special. De special geeft een goed beeld van wat onze jongens doen in Irak, de sfeer en de problemen waar ze tegen aan lopen. Iedere dag na het ochtendprogramma gingen Curry & the Crew op stap met de Nederlandse militairen om verschillende projecten te bekijken. Dit heeft unieke beelden opgeleverd.

Adam Curry over de special: “Het Ministerie van Defensie heeft ons de mogelijkheid gegeven om de verschillende projecten waar onze jongens in Irak aan werken te bezoeken en daar met hun over te praten. Het gaf ons duidelijk het beeld dat de Nederlandse militairen hier niet werken als bezettingsmacht, maar druk meewerken aan de heropbouw van Irak. Het heeft diepe indruk op mij gemaakt en ik ben dan ook blij dat wij met deze special op Veronica Televisie aan de kijkers kunnen laten zien wat zo’n missie inhoudt voor de militairen.

Naast de special op de televisie zal er ook de DVD verschijnen van de missie.