Home Landelijke radio TV Enschede FM Lokale Omroep van het Jaar

TV Enschede FM Lokale Omroep van het Jaar


TV Enschede FM is Lokale Omroep van het Jaar geworden. Dat bleek vanmiddag in Beeld en Geluid in Hilversum waar de winnaars bekend werden gemaakt van de Lokale Omroep Awards. "De jury prijst de wijze waarop TV Enschede FM zich verder heeft ontwikkeld", zo staat in het juryrapport. "De lokale verbondenheid van de omroep is groot. Dat is onder andere te merken aan de key-persons die worden gebruikt in het lokale nieuws. De jury ziet dat de omroep een sterk businessmodel heeft waarmee ze op zoek gaat naar samenwerkingsverbanden met lokale geldschieters om zo minder afhankelijk te zijn van reclame."

"De omroep levert daarnaast actueel nieuws op de diverse mediakanalen. De jury vindt de omroep hierin snel en hoort een herkenbaar eigen geluid. De omroep slaagt erin kleine zaken toch als nieuws neer te zetten. De jury is unaniem over het feit dat TV Enschede FM hét visitekaartje is voor de lokale omroepsector het komende jaar."

Er zijn meer categoriën waarin prijzen werden uitgereikt:
– Radio: TV Enschede FM met Enschede Actueel
– Televisie: OOG TV (Groningen) met STUG
– Crossmediaal: AB Radio (Bloemendaal) met De Crossmediale nieuwsredactie
– Presentatietalent: AT5 (Amsterdam): Hidde van Warmerdam (TV) – Presentatietalent: Studio040 (Eindhoven): Caroline van der Eerden (Radio)

Dit jaar zijn er 316 programma's ingezonden door 108 verschillende omroepen. Een nieuw record en een teken dan lokale omroepen in Nederland gezien willen worden. De vakjury is te spreken over de kwaliteit van de inzendingen. De programma's zijn zeer divers wat betreft thematiek, aanpak en uitstraling. En ook verschillende doelgroepen in de samenleving worden niet vergeten. De jury van de Lokale Omroep Awards 2011 bestond uit: juryvoorzitter Marieke de Vries (verslaggever NOS), Timo Kamst (Opleidingscoördinator 3FM), Jeroen Latijnhouwers (presentator RTL 4), Iwan Reuvekamp (programmadirecteur Q-music) en Fleur Wallenburg (nieuwslezer NOS op 3).

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma's verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 286 publieke lokale omroepen in Nederland.

Vorig artikelDennis Ruyer verlengt contract bij Radio 538
Volgend artikelFlorent Luyckx directeur content Radio 538