Home Landelijke radio Florent Luyckx directeur content Radio 538

Florent Luyckx directeur content Radio 538

Florent Luyckx wordt per 1 augustus directeur content van alle zenders van Radio 538 (Radio 538, Slam!FM, Radio 10 Gold, Slam!TV en TV538). Onderdeel van zijn taak is dat hij programmadirecteur wordt bij Radio 538. Music director en assistent programma directeur Dave Minneboo staat Luyckx bij. Luyckx stopte twee jaar geleden na zeven jaar als zendermanager bij 3FM en werd algemeen directeur van een reclamebureau.

Twee weken geleden vertrok Niels Hoogland per direct bij Radio 538. Hij werkte daar zestien jaar, waarvan bijna acht jaar als programmadirecteur. Volgens de Telegraaf vertrok hij op verzoek van de aandeelhouders van het station.

"Radio 538 is een zeer succesvol radiostation met een enorme schare luisteraars. Ik kijk er naar uit om samen met het huidige team het volgende hoofdstuk aan de inmiddels roemruchte geschiedenis van de zender toe te voegen. Ook Radio 10 Gold en Slam!FM zijn allebei merken met een eigen unieke identiteit, marktpositie en potentieel. Enorm opwindend om daarmee aan de slag te gaan", aldus Florent Luyckx.

Luyckx begon eind 2002 als opvolger Paul van der Lugt. Destijds ging het niet zo goed met 3FM. Hij heeft daarom onder andere wijzigingen in het muziekformat en de programmering doorgevoerd. Daar kreeg hij in het begin de nodige kritiek op.

Uiteindelijk heeft Luyckx er voor gezorgd dat 3FM sterk is gegroeid. Ook de succesvolle actie '3FM Serious Request' is mede door Florent Luyckx opgezet.
Foto: William Rutten