Home Landelijke radio Tussenstand: ruim 3,5 ton voor 3FM Serious Request

Tussenstand: ruim 3,5 ton voor 3FM Serious Request

De drie 3FM-dj’s die in het Glazen Huis in Utrecht zitten hebben tot nu toe 353.405 euro opgehaald. Die tussenstand stond om half vijf op de teller. Sander Lantinga, Giel Beelen en Gerard Ekdom zitten vanaf dinsdagochtend tot en met zondag in het huis om op die manier geld op te halen voor het Rode Kruis voor de slachtoffers van landmijnen.

Vorig jaar was er 251.283 euro ingezameld op de derde dag en het jaar daarvoor stond de teller op 145.000 euro.

Luisteraars kunnen tegen betaling een plaatje aanvragen en steunen zo het goede doel. Ook worden er artikelen van artiesten geveild. Als er met de actie een miljoen euro wordt binnengehaald, verdubbeld de regering de opbrengst.

De derde dag van de actie stond voor een groot deel in het teken van het huwelijk. Dennis Münninghoff en Franky Waldron uit Drunen hadden 10.600 euro geboden om in het Glazen Huis in het echt verbonden te worden. Omringd door familieleden, fotografen, Giel, Sander en Gerard voltrok de voor de gelegenheid als ambtenaar van de burgerlijke stand geïnstalleerde cabaretier Jelle Kuiper de huwelijksceremonie. Onderdeel van de heuglijke gebeurtenis was de bruidstaart van drie verdiepingen, die voor de ogen van de hongerende dj’s werd aangesneden en gegeten. Het kersverse echtpaar vertrok van de Neude in een fraaie trouwauto, speciaal voor hun klonken daarbij de klokken van de Dom.

Vorig artikelRadio 538 en ORN tevreden met luistercijfers
Volgend artikelTalpa: 538, 10 gold en tien niet verkopen