Home Landelijke radio TROS opgelucht dat ze door mogen

TROS opgelucht dat ze door mogen

De TROS heeft al jaren voldoende leden om als publieke omroep te functioneren maar toch was de persconferentie vanmiddag spannend voor de omroep. De TROS heeft een aantal keer de mediawet overtreden en moest daarom zwart op wit beterschap beloven aan de minister.
De omroep heeft de afgelopen jaren enkele keren de Mediawet overtreden, met quasi-commerciële constructies. Op aandringen van minister Plasterk heeft de TROS extra garanties gegeven voor naleving van de regels. Daardoor was het Commissariaat ook negatief in de beoordeling van de TROS.

Peter Kuipers, directeur TROS:  "Dit is goed nieuws op de dag dat wij exact 45 jaar bestaan. Wij zijn na al die jaren uitgegroeid tot de omroepvereniging met de meeste leden. Wij betreuren het dat de afgelopen maanden twijfel is ontstaan over onze goede trouw. De TROS had en heeft altijd de intentie zich aan de mediawet te houden. Wij hebben besloten een extra jurist aan te stellen die nauw overleg zal voeren met het Commissariaat voor de Media over onze activiteiten in relatie tot de mediawet."

Het Commissariaat gaat periodiek verslag uitbrengen aan de minister. Bij overtredingen kan de minister besluiten alsnog de erkenning van de Tros in te trekken.