Home Landelijke radio Top 1000 Allertijden en Top 40 genomineerd voor Hoofdprijs

Top 1000 Allertijden en Top 40 genomineerd voor Hoofdprijs

Veronica’s Top 1000 Allertijden en de Top 40 zijn genomineerd voor BNN’s ‘Hoofdprijs’ in de catogorie muziek. Deze prijs, die op 23 maart voor de derde keer wordt uitgereikt, is een publieksprijs voor programma’s met een jong karakter.

Uitgangspunt bij vaststelling van de genomineerden is een door de NOS Kijk- en Luisteronderzoek samengestelde lijst van programma’s die relatief jong bekeken zijn. Op deze lijst staan alle programma’s die door de doelgroep 13-34 jaar zijn bekeken in het jaar voorafgaand aan de uitreiking. Uit die lijst zijn door het comité de genomineerden in verschillende catogoriën genomineerd. Dit comité bestaat uit Joris van Heukelom (MTV/TMF), Erland Galjaard (RTL Nederland), Joop Daalmeijer (Publieke Omroep), Eric van Stade (SBS Groep) en Laurens Drillich (BNN). Het comité wordt geadviseerd door Jeroen Verspeek (KLO).

Naast de Top 1000 Allertijden en de Top 40 zijn ook de TMF Awards, Top100 Allertijden, Countdown, Pinkpop, Top of the Pops, Vrienden van Amstel Live!, Jongerendag Pre-Party en PopSecret genomineerd in de catogorie muziek. Andere catogoriën waarin de ‘Hoofdprijs’ wordt uitgereikt zijn: serie buitenland, serie binnenland, amusemt en info(tainment).