Home Landelijke radio Tom Kok voert nieuw bestuur AVRO aan

Tom Kok voert nieuw bestuur AVRO aan

Tom Kok is de nieuwe voorzitter van de AVRO. De Verenigingsraad van de omroep heeft vandaag tijdens haar vergadering een nieuw bestuur gekozen. Naast Tom Kok zijn als bestuursleden benoemd: Robert Croll, rechter in Zutphen, Peter van Gorsel, directeur Instituut voor Media en Informatie Management Hogeschool van Amsterdam, Kier Brul, interim penningmeester AVRO en Rob Neutelings, directeur bedrijfsvoering Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen Vrije Universiteit.

De 47-jarige Tom Kok heeft volgens de AVRO zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven (ABN AMRO, FBTO en Achmea) en in de politiek als congresvoorzitter en partijvoorzitter van D66. Op dit moment is hij actief als directeur van Coolgroup, een adviesbureau voor inspiratie en innovatie.

Het vorige bestuur van de AVRO trad op 19 maart 2005 af. Sinds die datum fungeerde een interim bestuur, bestaande uit leden van de Verenigingsraad. Het bestuur geeft leiding aan de vereniging en stelt het beleid vast dat door de directie wordt uitgevoerd. De voorzitter heeft als extra taak de vertegenwoordiging van de AVRO in het omroepbestel en levert een specifieke bijdrage aan de legitimatie van de AVRO in de samenleving.

De AVRO heeft onlangs een nieuwe strategie gekozen en bereidt zich voor op de toekomst met een slanke organisatie.