Home Landelijke radio The War of the Worlds live op Radio 2

The War of the Worlds live op Radio 2

Radio 2 gaat het concert ‘The War of the Worlds’ live uitzenden. Dinsdag-, woensdag- en donderdagavond zal het muzikale hoorspel worden opgevoerd in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Op de laatste dag zendt het publieke radiostation het concert live uit tussen 20:00 en 22:00 uur

Vanaf 19:00 uur blikken Stefan Stasse en Marc Stakenburg vooruit op de show in een extra lange aflevering het ‘Theater van het Sentiment’. Om 22:00 uur volgt een nabeschouwing waarin de presentatoren tot 23:00 uur met de cast en de hoofdpersonen rondom het project spreken.

Het dubbelalbum en muziekproject The War of the Worlds is geïnspireerd op het gelijknamige boek van H.G. Wells uit 1898 over een invasie op aarde door buitenaardse wezens. Legendarisch werd het hoorspel, onder regie van Orson Welles, dat in 1938 op de Amerikaanse radio te horen was. Het hoorspel was zo levensecht, dat veel Amerikanen in paniek raakten en dachten dat Amerika écht door buitenaardse wezens werd binnengevallen. In 1978 bedacht en produceerde Jeff Wayne het dubbelalbum ‘The War of The Worlds’, een muzikale versie van het verhaal. Talloze grote namen verleenden hun medewerking, onder wie acteur Richard Burton, Justin Hayward (Moody Blues) , Phil – Old Town – Lynott en musicalster Julie Covington. Wereldwijd werden 15 miljoen albums verkocht, waarmee het één van de best verkochte albums wereldwijd is. De bekendste ‘hits’ werden ‘the Eve of War’ en ‘Forever Autumn’. Nu, ruim 30 jaar later, is er een podiumversie van het project. Zelf willen de makers het geen musical noemen, toch komt dat nog het dichtst in de buurt van dit muzikale spektakel.