Home Landelijke radio Stembussen Top 2000 geopend

Stembussen Top 2000 geopend

Drummer Roger Taylor van Queen heeft zojuist de stembussen voor de Top 2000 van Radio 2 geopend. Radio 2 viert dat vandaag de hele dag met de ‘Top 2000 Aftrapdag’. Tot 20:00 uur wordt in alle programma’s opgeroepen de komende drie weken te stemmen voor de Top 2000. De stemperiode sluit op vrijdag 4 december.

Verslaggevers trekken vandaag de hele dag het land in en koppelen platen uit de keuzelijst aan mensen en plaatsen in heel Nederland. Voor ‘In The Dutch Mountains’ van The Nits wordt Vaals bezocht. Vanwege ‘Kom van dat dak af’ van Peter Koelewijn gaat een verslaggever naar het Sinterklaasmuseum in Zwolle om daar stemmen te werven voor de Top 2000. En naar aanleiding van ‘Fast Car’ van Tracy Chapman vertellen medewerkers van de ANWB in Den Haag wat hun favoriete platen zijn.

Dit jaar kunnen de luisteraars in vergelijking met eerdere jaren op meer nummers stemmen: ze mogen op vijftien songs uit de vernieuwde keuzelijst stemmen en vijf vrije keuzes aandragen. De Radio 2 Top 2000 start dit jaar op 25 december om 12:00 uur ’s middags. De marathonuitzending met de 2000 favoriete platen van de luisteraar duurt dit jaar twaalf uur langer dan voorgaande jaren. Zo komen alle nummers beter tot hun recht volgens de zender.