Home Landelijke radio Start RTV Maarssen opnieuw uitgesteld

Start RTV Maarssen opnieuw uitgesteld

De officiële start van RTV Maarssen is opnieuw met een maand uitgesteld. Volgens het AD zal wethouder Van Esterik voor november de schuif officieel opendoen.

Komende zaterdag zou de officiële openingshandeling worden verricht. Maar de vrijwilligers van de nieuwe lokale omroep zijn nog niet helemaal klaar om met de bijbehorende toeters en bellen ’on air’ te gaan. “Het is niet de bedoeling om ons allemaal in de stress te werken,” legt initiatiefnemer Arjan Kroon uit.

Ook het installeren van de apparatuur heeft vertraging opgelopen. Door onduidelijkheid over een vergunning wordt de antenne bijvoorbeeld pas maandag geïnstalleerd.

RTV Maarssen wilde in eerste instantie half juli al beginnen, maar dat was te positief. “Pas na de goedkeuring van het Commissariaat voor de Media, kan bij KPN een frequentie worden aangevraagd. Dat duurt acht weken”, legt Kroon uit in het AD.

De FM-frequentie 105.3 is toegewezen. De oude lokale omroep MOS had die frequentie ook. De studioruimte, de bovenetage van eetcafé Floris aan de Nassaustraat, is nu op de antenne na gereed.

De omroep start wel volgende week met proefuitzendingen. “Die zijn ook gewoon te ontvangen, maar we geven er nog geen ruchtbaarheid aan zodat de nieuwe programmamakers rustig kunnen wennen,” zegt Kroon. RTV Maarssen heeft er bewust voor gekozen ook met jonge, onervaren mensen te werken. “Twee dj’s zijn 15 en een zelfs 14 jaar. We willen die jongeren wel en kans geven. Dat zien we toch ook een beetje als onze taak,” licht Kroon toe.

RTV Maarssen gaat vijftien uur per week zelf programma’s maken. De programmering biedt veel aandacht voor lokaal nieuws, religie, politiek en jongeren. De rest van de tijd zijn de uitzendingen van Bingo FM op de frequentie te ontvangen.