Home Landelijke radio RTV Maarssen uit de lucht gehaald door de brandweer

RTV Maarssen uit de lucht gehaald door de brandweer

RTV Maarssen kan voorlopig niet meer uitzenden. Op last van de brandweer is de elektriciteit van het pand afgesloten. De vonken kwamen volgens een woordvoerster van de gemeente uit de stoppenkast. Ook zou er regelmatig kortsluiting ontstaan. "Een brandgevaarlijke situatie dus. Vandaar de beslissing om de boel af te sluiten."

Voorlopig gaat het om een tijdelijke sluiting van het pand. "De gemeente Maarssen heeft toegezegd nog deze week een alternatieve elektriciteitsvoorziening te plaatsen", zegt Arjan Kroon van de lokale omroep.

De lokale omroep zit pas enkele weken in de voormalige brandweerkazerne aan de Gaslaan. Het tijdelijk staken van de uitzendingen is een zware domper voor RTV Maarssen. "Voor de fase waar we nu in ziten is dat niet goed. Zeker niet met de aanwas van nieuwe programma’s. We mogen zelfs geen jingle laten lopen om onze luisteraars uit te leggen waarom we niet mogen uitzenden. Dit moet niet te lang duren, want dan vraag ik mij af of het nog wel lukt om de zelfde sfeer op te roepen", zegt Kroon.