Home Landelijke radio Stadsradio Rotterdam nieuws

Stadsradio Rotterdam nieuws

Stads Radio Rotterdam wordt Skate Radio Rotterdam
Rotterdam krijgt deze zomer grootschalige skate evenementen. Het grootste lokale radiostation van Nederland, Stads Radio Rotterdam, heeft besloten mediapartner van de “AA Drink Wednesday Night Skate” te worden.

Deze samenwerking gaat zelfs zo ver dat er besloten is om de naam te veranderen in 94.6 Skate Radio Rotterdam. Drie woensdagen en één donderdag zal het Rotterdamse radiostation geheel in teken staan van dit evenement.

De gehele dag zal er volop aandacht worden besteedt aan de skate-tocht die dwars door Rotterdam gaat. Verder worden luisteraars die ’s avonds mee gaan skaten, opgeroepen hun mobiele nummer door te geven, zodat ze ’s avonds opgebeld kunnen worden als ze aan het skaten zijn. Op deze manier zijn zij zelf even verslaggevers. Skate Radio zal door middel van geluidswagens door de heel Rotterdam te horen zijn. En buurtbewoners worden opgeroepen om hun speakers in het raam te zetten, zodat er een muzikale slinger van speciale skate-muziek door de hele stad ontstaat.

Stads Radio Rotterdam uit de lucht
In verband met de herverdeling van de etherfrequenties krijgt Stads Radio Rotterdam (SRR) een nieuwe etherfrequentie: 93.9 FM in stereo.

Om de overgang tijdig en goed te laten overgaan, is de Nozema deze week aan het werk op de Euromast, waar de zender van SRR staat. Deze week worden daar de nieuwe zender en antenne geplaatst. Hierdoor zullen de programma’s van het station een aantal malen moeten worden onderbroken.

De werkzaamheden vinden voornamelijk tijdens de avond en nacht plaats. In de avond/nacht van dinsdag op woensdag (23 en 24 juli 2002) zal de zender tussen 23:00 uur en 00:00 uur en tussen 03:00 uur en 04:00 uur uit de lucht zijn.