Home Landelijke radio Stadsradio Den Haag ingesprek met Radio West

Stadsradio Den Haag ingesprek met Radio West

Radio West en Stadsradio Den Haag bevestigen eerdere berichten dat ze ingesprek zijn over een samenwerking en een mogelijke overname. Het initiatief hiervoor komt van de gemeente Den Haag, zo meld de Haagsche Courant.

De gemeente heeft dit gedaan omdat het station de laatste jaren verliesgevend was en de gemeente niet wil dat het station verdwijnt. Dit was voor de gemeente aanleiding een samenwerking te opperen tussen Radio West en de meer op jongeren gerichte stadszender.

De gemeente wil geen commentaar geven op het initiatief dat werd genomen.
“De gemeente heeft natuurlijk niets te zeggen over onze bedrijfsvoering”, aldus Robert van Harlem, directeur van Stadsradio Den Haag, “maar zij heeft wel belang bij een goed draaiende lokale radiozender. Via ons station kunnen veel jongeren bereikt worden.” De stadszender, die alleen muziek draait, zou volgens betrokkenen een welkome aanvulling zijn voor Radio West, die vanaf april als nieuwszender zonder muziek verdergaat.

Maar volgens Jeroen Soer, directeur van RTV West, staat een eventuele overname van het muziekstation helemaal los van de ophanden zijnde herprogrammering van RTV West.

Hoe de onderhandelingen precies verlopen, wil geen van beide partijen kwijt. “Het is een moeizaam proces”, aldus Van Harlem, “de partijen moeten zich niet gedwongen voelen om samen te werken. Ik heb het liever over gesprekken dan over onderhandelingen. Wij hebben onszelf niet in de verkoop gegooid. Maar goed, het balletje kan opeens snel gaan rollen.”

Dit zou betekenen dat naast Stadsradio Rotterdam ook Stadsradio Den Haag waarschijnlijk overgenomen gaat worden door de regionale omroep van die streek om zo meer jongeren aan te trekken.