Home Landelijke radio Stads Radio Den Haag en Rotterdam op nieuwe frequentie

Stads Radio Den Haag en Rotterdam op nieuwe frequentie

Stads Radio Den Haag en Rotterdam gaan op 1 februari van frequentie veranderen in het kader van het Zerobase plan. Stads Radio Den Haag is voortaan via 92.0 FM in de ether te horen en in stereo te ontvangen. Ook Stads Radio Rotterdam gaat in stereo en zal voortaan via 93.9 in de ether te horen zijn.

Op vrijdag ervoor 31 januari zullen de omroepen ’s avonds enkele uren uit de lucht zijn, omdat dan zenderwerkzaamheden in verband met de fequentiewisseling plaatsvinden.

Behalve via posters in de stad en advertenties in de kranten zullen de Stads Radio’s vooral via de eigen zender de luisteraars op de hoogte brengen van deze belangrijke verandering. De radiostations pakken flink uit, zoals dat hoort na een verhuizing. De frequentiewisseling wordt luister bijgezet door een grote prijzenaktie. Luisteraars worden daarbij aangespoord om ‘mee te verhuizen’ en kunnen daarmee mooie prijzen winnen.

Stads Radio Den Haag dwong afgelopen december nog met succes bij de rechter uitstel van de frequentiewisseling af. Het station moest eigenlijk al op 01 december 2002 overgaan, maar had van OC&W de toegezegde financiële vergoeding voor deze gedwongen verhuizing nog niet ontvangen en kon dus eigenlijk geen kant op. Inmiddels is dat geld binnen en heeft de zender de nodige voorbereidingen kunnen treffen.