Home Landelijke radio Staatssecretaris Van der Laan lid van De Nieuwe Omroep

Staatssecretaris Van der Laan lid van De Nieuwe Omroep

Staatssecretaris Van der Laan (Cultuur en Media) is vijf jaar geleden lid geworden van De Nieuwe Omroep toen die werd opgericht, dit stond te lezen in het NRC Handelsblad. Zij was toen nog ambtenaar bij Binnenlandse Zaken. Dat heeft een woordvoerder van het Ministerie van OC&W bevestigd.

Dit nieuws is opvallend omdat de staatssecretaris dit jaar een besluit moet nemen of de omroep toe mag treden tot het publieke bestel. Maar het is niet helemaal duidelijk of ze nu nog steeds lid is, hier wil het ministerie niets over kwijt. “Dit is een privé-aangelegenheid”, aldus een woordvoerder. “Zij en haar gezin zijn lid van meerdere organisaties zoals vrijwel iedereen”. Volgens de woordvoerder staat de steun van Van der Laan voor De Nieuwe Omroep “los van het besluit dat zij als staatssecretaris straks moet nemen”.

De omroep zou wil voldoende leden hebben want afgelopen week bracht de omroep naar buiten dat ze 54.000 leden heeft. Dat zijn er 4.000 meer dan nodig om een aspirant-status te krijgen. (Via HvanBeek)