Home Landelijke radio Oud-staatssecretaris Medy van der Laan baas Media Park

Oud-staatssecretaris Medy van der Laan baas Media Park

Oud-staatssecretaris Medy van der Laan (Media, D66) wordt per 1 maart programmadirecteur/partner van TCN Property Projects. Deze vastgoedonderneming is onder meer eigenaar van het Media Park in Hilversum. De vroegere bewindsvrouw van cultuur en media blijft dus zijdelings betrokken bij het reilen en zeilen in Hilversum.

Van der Laan wordt verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en uitbouw van overheidgerelateerde vastgoedprojecten.

De ex-staatssecretaris zette tijdens haar bewind Hilversum op zijn kop door een omvangrijk plan te bedenken ter hervorming van het omroepbestel. Ze wilde dat de NOS een monopolie zou krijgen op het gebied van nieuws en sport. Afzonderlijke omroepen zouden alleen nog maar programma’s mogen maken die het maatschappelijk debat aanzwengelen. Externen, zoals maatschappelijke organisaties, zouden ook toegelaten moeten worden tot het bestel.

Verder bedacht ze dat zendgemachtigden geen puur amuserende programma’s meer mochten maken en dat de ledenloze omroep NPS moest worden opgeheven. Het plan sneuvelde door het vallen van het kabinet en is door de nieuwe regering definitief naar de prullenbak verwezen.

Na haar terugtreden uit het kabinet kondigde ze aan niet voor de Tweede, maar voor de Eerste Kamer in aanmerking te willen komen. Ze belandde echter niet op de kandidatenlijst van D66 voor de senaat. [Planet]

Vorig artikelInterview op 538 doet vandalen de das om
Volgend artikelBruto advertentiebestedingen op de radio stijgen vijf procent