Home Landelijke radio Sportzomer op Radio 1 morgen van start

Sportzomer op Radio 1 morgen van start

NPO Radio 1 start morgen met de sportzomer. De publieke zender staat tot 21 augustus tien weken lang in het teken van de grote sportevenementen, waaronder het EK Voetbal, Wimbledon, de Tour de France, het EK Atletiek en de Olympische Spelen.

De Radio 1 Sportzomer is een gezamenlijk programma van alle omroepen op NPO Radio 1. “Vaste programmatitels vervallen. Alle redacties slaan de handen ineen om er een prettige zomerse radiozender van te maken, waarbij we natuurlijk bovenop het nieuws blijven”, aldus zendermanager Laurens Borst.

“De presentatoren die overdag te horen zijn, geven de NPO Radio 1 Sportzomer een vertrouwde klank. Tegelijk zijn er speciale rubrieken die aansluiten op de sportieve evenementen, zoals Frits Spits met een dagelijkse column over taal en sport. En elke dag is er een radiodocumentaire met een sportieve invalshoek”, aldus Radio 1.

EK Voetbal en Wimbledon
De Radio 1 Sportzomer staat van 10 juni tot en met 10 juli in het teken van het EK Voetbal in Frankrijk. De sportzender doet verslag van de wedstrijden. Radio 1 reist met een speciale Oranje-camper in het kielzog van het Belgische team tijdens het toernooi. Marcella Mesker neemt de luisteraar tussen 27 juni en 10 juli dagelijks mee achter de schermen van Wimbledon.

Radio 1 doet verslag van alle EK-wedstrijden. In de studio zijn gasten uit de landen die spelen. Tijs van den Brink en Robert Meeder presenteren tussen 18:00 en 23:00 uur. Roelof de Vries volgt als Oranje-Ambassadeur de Rode Duivels en hun supporters en brengt daarover meerdere keren per dag verslag uit. Vanuit zijn Oranje-Ambassade op vier wielen geeft hij updates en tips aan de Belgen.

Tour de France
Van 2 tot en met 24 juli is ‘Radio Tour de France’ te horen op Radio 1. De wielerverslagen worden gepresenteerd door Robbert Meeder. Filemon Wesselink doet speciaal voor Radio 1 verschillende keren per dag verslag vanuit de tourkaravaan.

Olympische Spelen
Vanuit Rio doet Radio 1 vanaf 6 augustus uitgebreid verslag van de Olympische Spelen 2016. De Radio 1-verslaggevers zijn bij de wedstrijden aanwezig. Erben Wennemars is ter plaatse voor speciaal commentaar en Wilfried de Jong ontvangt elke dag tussen 13:00 en 14:00 uur een sportgast in het Olympisch uur.