Home Landelijke radio Sky Radio ziet af van aankoop Radio 10 FM en start eigen...

Sky Radio ziet af van aankoop Radio 10 FM en start eigen zender

Radiozender Sky Radio neemt het station Radio 10 toch niet over. Gisteravond besloot Sky Radio de overname niet te doen omdat Talpa Radio, moederbedrijf van Radio 10 FM, een rechtzaak tegen de staat is begonnen om alsnog een etherfrequentie te krijgen. Dit zou dan ten koste gaan van het frequentiepakket dat Sky Radio kreeg voor 'De Gouwe Ouwe Zender'.

De directeur van Sky Radio, Ton Lathouwers, vindt de handelswijze van Talpa Radio "volledig in strijd met de manier waarop Radio 10 aan Sky Radio is aangeboden." Volgens Lathouwers heeft Talpa daarmee de toekomst van Radio 10 voor de medewerkers en luisteraars verder in gevaar gebracht.

Talpa wil in de rechtzaak, die vandaag dient, aanvoeren dat Sky Radio door de aankoop van Radio 10 bewijst de benodigde kennis en ervaring niet in huis te hebben voor een gouwe ouwe zender. Om het tegendeel aan te tonen gaat Sky Radio vanaf donderdagochtend alsnog uitzenden op de verworven frequentie, met de non-stop zender 'Radio 103, de gouwe ouwe zender'.

De werkgelegenheid van de Radio 10 FM medewerkers is volgens Sky-directeur Tot Lathouwers niet in het geding. "We nodigen de medewerkers van Radio 10 uit om bij ons te komen solliciteren", aldus Lathouwers.