Home Landelijke radio Sky Radio stopt met ‘Candlelight’

Sky Radio stopt met ‘Candlelight’

Sky Radio en Jan van Veen stoppen 30 januari met het radioprogramma ‘Candlelight’. Van Veen zelf wil volgens Sky zo langzamerhand ophouden met radio en zich meer als zakenman oriënteren, liet de muziekzender woensdag weten. Van Veen voert volgens eigen zeggen echter op dit moment gesprekken met onder meer de regionale publieke omroep van de provincie Utrecht, Radio M. Hij sluit niet uit dat hij ‘Candlelight’ op den duur weer op de radio terugbrengt.

‘Candlelight’ zal op Sky worden vervangen door het programma ‘Lovesongs’ dat elke dag tussen 23.00 en 02.00 uur zal worden uitgezonden. In dit programma zullen non-stop lovesongs worden gedraaid.

Eind jaren zestig was het programma ‘Candlelight’ voor het eerst te beluisteren op de toenmalige zeezender Veronica. In de jaren tachtig werd ‘Candlelight’ door de AVRO op Radio 3 uitgezonden, waarna het programma begin jaren negentig verhuisde naar Sky Radio.

Het programma was op Sky Radio jarenlang een soort ‘dagsluiting’. Van 23.00 uur tot middernacht draaide Jan van Veen de popballads, die werden omlijst met gedichten van luisteraars. Er kwamen er tot op heden honderden per week binnen.