Home Landelijke radio Sky Radio Group trekt stekker uit MyRadio

Sky Radio Group trekt stekker uit MyRadio

De Sky Radio Group stopt met zijn radiostreamingsdienst MyRadio. Vanaf 1 januari is de dienst niet meer te gebruiken en station director Erik de Zwart heeft tegen Adformatie gezegd dat MyRadio "in een andere vorm wordt gegoten".

In 2012 lanceerde Sky Radio het project MyRadio. Met behulp van digitale radiostreams waarbij liedjes konden worden geskipt, wilde de Sky Radio Group de concurrentie aangaan met diensten als Spotify. Doordat je als gebruiker was aangewezen op streams en niet zelf kon zoeken naar tracks, kon de dienst draaien op een relatief goedkope radiolicentie voor muziekrechten.

De Sky Radio Group wil de techniek van MyRadio verder ontwikkelen voor de radiozenders Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM. Of dat betekent dat de themakanalen van deze zenders zullen gaan werken via de systemen van MyRadio, waarbij bijvoorbeeld liedjes geskipt kunnen worden, is onduidelijk.

"De focus binnen SRG heeft altijd op die drie zenders gelegen en minder op MyRadio. Maar de techniek is prima en die gaan we nu verder inzetten voor de drie merken", zegt de Sky Radio Group erover