Home Landelijke radio Sky Radio gooit het roer om

Sky Radio gooit het roer om

Sky Radio gaat vanaf nu een relaxtere muziekmix uitzenden met meer variatie in de muziek. Tienduizenden luisteraars van het station zijn de afgelopen maanden gevraagd naar hun mening over de muziek en de programmering van het radiostation. Aan de hand van de onderzoeksresultaten heeft Sky Radio de programmering aangepast.

“Uit het grootscheepse luisteronderzoek bleek dat onze luisteraars meer variatie in de muziek wilden horen en dat de totale muziekmix iets relaxter zou kunnen. Dit hebben we inmiddels doorgevoerd en de reacties van onze luisteraars zijn zeer positief. Het programma klinkt lekkerder en we herhalen de muziek minder”, zo zegt Algemeen Directeur Carlo de Boer van Sky Radio.

Het radiostation doet iedere dag onderzoek onder luisteraars en vraagt welke platen er vaker, minder vaak of helemaal niet meer gedraaid moeten worden.

Sky Radio heeft al een tijd last van daling van het marktaandeel. In 2003 werd nog ruim 13 procent marktaandeel gehaald en was de zender marktleider. Bij de laatste meting van dit jaar kwam Sky Radio niet meer boven de negen procent uit.