Home Landelijke radio Hot Radio splitst zich op

Hot Radio splitst zich op


Hot Radio splitst zichzelf over enkele weken op in twee zenders. De huidige jongerenzender gaat verder als Hot Radio 93 FM de nieuwe zender met hits van de afgelopen 35 jaar krijgt de naam Hot Radio Plus.

Hot Radio kreeg bij de etherfrequentie-verdeling een pakket toegewezen voor Twente, de Achterhoek, de regio’s Arnhem en Apeldoorn en voor zuidelijk Drente. Om dit gebied geheel te dekken, wordt gebruik gemaakt van zenderantennes in Arnhem, Lichtenvoorde, Markelo, Apeldoorn, Hengelo, Enschede en Hardenberg. Veel van die zenders blijken zo krachtig, dat ze elkaar in bereik ruimschoots overlappen.

"Dubbeldik is jammer", zegt eigenaar H. Kokkeel van Hot Radio. "We begonnen acht jaar geleden als jongerenzender en dat doen we zo goed, dat de oudere luisteraars weinig zien in onze muziekkeus. Als we in de gebieden met dubbele dekking de zender splitsen, kunnen we tegen geringe meerkosten een nieuwe doelgroep bereiken. Daarmee worden we voor adverteerders nog interessanter."

De lancering van het nieuwe station staat gepland voor half november. "We wachten nog even op de toestemming van het Commissariaat van de Media, maar dat beschouwen we als een formaliteit", zegt Kokkeel. Op termijn wil Kokkeel ook graag een plek op de kabel voor de tweede zender.

Op Hot Radio Plus zijn hits uit de jaren zeventig, tachtig en negentig te horen. Hoewel de nieuwe zender geen deejays krijgt, wordt het volgens Kokkeel geen radio-jukebox. "Behalve het ANP Nieuws willen we ook elk uur regionale nieuwsberichten brengen. Het wordt een sterk servicegericht station."