Home Landelijke radio Sjors Fröhlich: “Vlag uit bij BNR om minder uren NOS op Radio...

Sjors Fröhlich: “Vlag uit bij BNR om minder uren NOS op Radio 1”

Na het bericht dat de NOS minder zendtijd krijgt op Radio 1 ging bij BNR de vlag uit. Dit zei hoofdredacteur Sjors Fröhlich in De Perstribune op Radio 1. "Wij gaan juist langer door en verlengen onze uitzendingen vanaf juni tot 19:00 uur."

Deze week bevestigde de NOS tegenover RadioFreak.nl dat de omroep  vanaf 1 januari 2014 dagelijks anderhalf uur zendtijd moet inleveren op Radio 1. De ochtend- en middageditie van het Radio 1 Journaal worden een half uur ingekort. Ook verdwijnen de kwartieruitzendingen van het NOS Journaal op werkdagen op de nieuwszender.

Fröhlich zei in het programma verder weinig rekening te houden met wat Radio 1 doet, maar zijn eigen koers te varen. "We richten ons op onze specifieke doelgroep. Natuurlijk kijk ik wel naar wat Radio 1 doet."

Het doel van Fröhlich is om met BNR naar een marktaandeel van 1 procent in de doelgroep 10+ te gaan. "Dat verdienen we op basis van onze uitzendingen." Wel geeft hij aan dat BNR zich op een specifieke doelgroep richt en dus niet een marktaandeel hoeft te behalen zoals Radio 1 dat heeft. Wel is BNR al jaren winstgevend.

Vorig artikelMoederbedrijf Wild FM teruggefloten
Volgend artikelFrits Spits stopt met Oranjejournaal op Radio 2