Home Landelijke radio Moederbedrijf Wild FM teruggefloten

Moederbedrijf Wild FM teruggefloten

De zendvergunnging van Wild FM moet binnen drie dagen teruggegeven worden aan Wild FM. Dat heeft de rechter volgens de Telegraaf bepaald. Eind vorig jaar werd de vergunning heimelijk overgedragen aan zusterbedrijf CRC. Daarmee zou het bedrijf onder het contract met zenderbeheerder Broadcast Partners uit willen. Die stapte daarop naar de rechter.

Wild FM werd in 2011 overgenomen van zakenman Erik de Vlieger. In 2012 liep het radiostation achter met betalingen aan Broadcast Partners. Uiteindelijk legde de zenderbeheerder beslag bij het radiostation. Volgens directeur Van der Hoeven moest hij daarna bij de eigenaren van het moederbedrijf van Wild FM komen, onder andere Prins Bernhard van Oranje. "Ik kreeg het aanbod om hun achterstallige rekeningen betaald te krijgen , om in ruil daarvoor het zendcontract met ons te verbreken. Deed ik dat niet, dan kreeg ik niets." Prins Bernhard ontkent dat hij dat voorstel gedaan heeft.

Volgens de rechter is er sprake van financieel gesjoemel door het moederbedrijf. De zendvergunning moet op straffe van een dwangsom van 100.000 euro binnen drie dagen terug.

Vorig artikelIrene Moors een week in de ochtend op 100% NL
Volgend artikelSjors Fröhlich: “Vlag uit bij BNR om minder uren NOS op Radio 1”