Sjors Fröhlich heeft per direct zijn functie als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio neergelegd. Hij wordt de burgemeester van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden (een fusie van Leerdam, Vianen en Zederik). Mireille van Ark, op dit moment adjunct-hoofdreacteur, zal de taken van Sjors overnemen.

“Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen treedt Sjors Fröhlich per direct terug als hoofdredacteur”, laat BNR Nieuwsradio weten. “Vanuit haar functie als adjunct zal Mireille van Ark de taken van Fröhlich overnemen. De directie van de FD Mediagroep is voornemens om Mireille van Ark voor te dragen als definitieve opvolger. Vanzelfsprekend zullen daarbij de juiste procedures worden gevolgd conform het redactiestatuut van BNR. Sjors Fröhlich zal de beoogde nieuwe hoofdredacteur de komende periode ondersteunen en zorgen voor een goede overdracht.”

“Ik heb gesolliciteerd. Ik vind het leuk om af en toe iets nieuws te gaan doen en te kijken of je dat ook goed kunt leren”, zo zei Fröhlich gisteravond op Radio 1.

“Dit proces loopt voor mij al 2,5 jaar. Ik heb me in die tijd heel goed voorbereid en ook voor mezelf heel goed uitgedacht of ik dit eventueel zou kunnen. En in mei kwam de profielschets naar buiten en ben ik in het diepe gesprongen.” Er hadden 21 mensen gesolliciteerd.

Radiomaker

Sjors Fröhlich werd bekend als radiomaker bij de NCRV en maakte in 2013 de overstap naar BNR Nieuwsradio. De afgelopen jaren investeerde hij bij het radiostation veel in digitale vernieuwing, waaronder podcasting. Vandaag ontving hij nog de Online Radio Award voor Online Radio Ambassadeur 2019.

In een verklaring laat hij weten: “Ik wil de directie en vooral de medewerkers van BNR enorm bedanken voor de bijzondere samenwerking. De cultuur van deze organisatie is uniek. Dat gele hart zal ik altijd blijven houden. Ik wens Mireille enorm veel succes als hoofdredacteur en ben ervan overtuigd dat zij BNR op een geweldige manier zal ontwikkelen.”

Foto: BNR Nieuwsradio