KINK is uitgeroepen als ‘Beste Online Radiostation’. Dit gebeurde vanmiddag in Beeld en Geluid tijdens de uitreiking van de Online Radio Awards 2019.

De jury zegt over de zender: “KINK is al binnen enkele maanden na de lancering een belangrijke inspirator geworden van nieuwe alternatieve muziek in Nederland. De initiatiefnemers hebben flink geïnvesteerd om een volwassen station neer te zetten met een professioneel geluid en dat is goed te horen. KINK is daarmee hét ultieme voorbeeld hoe een station, zonder FM-frequentie, het verschil kan maken.”

Domien Verschuuren was de grote winnaar van de middag met het binnenhalen van twee awards. Hij won de award voor Beste Presentator en Beste Podcast voor ´Man Man Man, de podcast´.

Afgelopen weekend kwam al naar buiten dat Sjors Fröhlich zich de Online Radio Ambassadeur 2019 mag noemen voor zijn inzet op het gebied van radio innovatie en podcasting. De jury zegt over de BNR-baas: “Als presentator van het radioprogramma Stand.nl wist Sjors Fröhlich al snel hoe belangrijk interactiviteit met luisteraars is. Hij durft met zijn kleine station grote stappen te nemen op het gebied van podcasting en radio innovatie. Hij zette al vroegtijdig de mogelijkheden van de smart speaker in. Begin dit jaar won hij ook al terecht een Marconi Award voor zijn SMART Radio-project. Een persoonlijkheid die met BNR het medium radio durft te vernieuwen.”

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.