Home Landelijke radio Sjors Fröhlich nieuwe hoofdredacteur BNR Nieuwsradio

Sjors Fröhlich nieuwe hoofdredacteur BNR Nieuwsradio

Sjors Fröhlich (45) wordt per 1 februari de nieuwe hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Hij volgt Paul van Gessel op die per die datum algemeen directeur wordt van RTV-NH/AT5.

Directeur-uitgever Eugenie van Wiechen: "Fröhlich heeft zeer ruime ervaring en een unieke bevlogenheid met het medium radio. Bovendien heeft hij een heldere visie op de ontwikkelingen in het medialandschap en nieuwsjournalistiek. Wij verheugen ons om samen met hem het succes van BNR Nieuwsradio nog verder uit te bouwen."

"Ik heb er heel hard en heel lang over na moeten denken. En ook slecht van geslapen", zegt Sjors Fröhlich op Radio 1. "Ik heb 30 jaar bij de publieke omroep gewerkt. Ik heb daar met zoveel plezier gewerkt, dat gooi je allemaal weg." Toch vindt hij het fijn om aan het hoofd van een radiostation te staan. "Dat is ook een droom die waarheid wordt. Er komen in deze functie drie prachtige zaken samen: radio-journalistiek, leiding geven en zaken doen. Ik ben zeer vereerd dat mij het vertrouwen is geschonken om dit te mogen doen. Ik heb BNR altijd met interesse gevolgd en zie er naar uit om de enige commerciële nieuwszender van Nederland nóg beter en bekender te maken."

Zelf komt Fröhlich niet terug op de radio. "Omdat mijn stem nog niet 100 procent goed is en blijft. En ik vind dat je in deze functie, waarin je moet oordelen over presentatoren en ze soms de wacht aan moet zetten, je niet zelf achter de microfoon moet kruipen."

Fröhlich werkte vanaf 1982 bij de publieke omroep, ondermeer voor de NOS en de NCRV. Hij ontwikkelde en presenteerde radioprogramma’s als Cappuccino en Stand.nl. Ook was hij jarenlang verslaggever op de motor bij Radio Tour de France. Stemproblemen dwongen hem in 2007 te stoppen met presenteren. Sindsdien is hij adviseur van Radio 2 en Radio 5. Afgelopen zomer was hij als lid van de hoofdredactie verantwoordelijk voor de succesvolle Radio 1 Sportzomer.

Vorig artikel100% NL deelt Awards uit
Volgend artikelJournalistiek krijgt prioriteit bij publieke omroep