Home Landelijke radio SBS wil weer praten met Veronica

SBS wil weer praten met Veronica

SBS wil weer praten met Veronica over samenwerking. SBS-directeur Fons van Westerloo heeft gezegd daarvoor open te staan. Vorig jaar nog mislukten de onderhandelingen tussen SBS en Veronica over een gezamenlijk tv-kanaal op het laatste moment. “We willen kijken of er toch nog iets moois tussen SBS en Veronica kan opbloeien”, aldus een woordvoerder van SBS.

Nadat Veronica uit de Holland Media Groep was gestapt, zag het er vorig jaar lange tijd naar uit dat de omroep met SBS in zee zou gaan. Dat ging uiteindelijk niet door, omdat beide partijen het niet eens konden worden over het gebruik van de naam Veronica. Willem van der Meer de Walcheren, tot vorige week voorzitter van Veronica, was destijds betrokken bij de gesprekken. Nu hij is vertrokken ziet SBS nieuwe mogelijkheden. Vooral het Veronicablad en de radiostations Radio Veronica en Kink FM beschouwt SBS als een welkome aanwinst. “Op deze manier kan een mooi multimediaal platform ontstaan.”

Joris Hillebrand, sinds donderdagavond voorzitter van het interim-bestuur van Veronica, zegt niets te weten van nieuwe gesprekken met SBS.