Home Landelijke radio VLOH Haarlemmermeer krijgt concurrent

VLOH Haarlemmermeer krijgt concurrent

De Lokale omroep van Haarlemmermeer, VLOH, krijgt een concurrent. Radiomakers Dave Albers en Anthony Timmers hebben een plan opgezet voor ‘Meer FM’. Dit lokale station voor de Haarlemmermeer moet ervoor gaan zorgen dat luisteraars en radiomakers weer lol in lokale radio terug krijgen.

De twee werken zijn zelf ook begonnen bij de VLOH. Dave was tot vorige week zondag VLOH-presentator van Zondagavond Live, maar nu hij met een concurrerend plan voor een nieuwe omroep op de proppen is gekomen, is het ‘even afwachten’ wat zijn rol bij die omroep nu nog is. Anthony werkt sinds vorig jaar mei bij de VLOH. Maar hij verdween daar begin dit jaar, volgens eigen zeggen uit onvrede over wat hij daar aantrof.

Met lede ogen hebben ze toegezien hoe de VLOH de afgelopen jaren afgleed naar het in hun opvatting bedroevende niveau van nu. Want Dave en Anthony signaleren dat er het nodige aan schort. ,,Nieuws en informatie uitzenden is je bestaansrecht als lokale omroep. Maar er zit een flink gat tussen de vijftig procent die de Mediawet voorschrijft en wat de VLOH nu aan het doen is”, steekt Albers van wal. Op VLOH hoor je geen nieuws, maar muziekprogramma’s met af en toe een berichtje van de gemeente er tussen door, vat Anthony samen.

Met Stichting Meer FM, hun beoogde opvolger van de VLOH, waarvoor ze afgelopen woensdag een plan bij wethouder Herman Tuning op tafel hebben gelegd.

Op Meer FM moet een programmering komen van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds, die meeleeft met de luisteraar. “,Een ochtendprogramma met bijvoorbeeld kledingtips bij het opstaan, bijpraten over het laatste nieuws, file-informatie. Op de werkvloer willen mensen minder gepraat op de radio horen, dan komen we met meer muziek en uitgaanstips. ’s Middags bij het thuiskomen wordt de luisteraar weer op de hoogte gesteld qua nieuws en actualiteiten. En ’s avonds worden de mensen verwend met programma’s voor verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld een uitzending voor jongeren, of voor Marokkanen.”, aldus Timmers.

Hun plan hebben ze ter goedkeuring voorgelegd aan professionele radiomakers, die enthousiast zouden hebben gereageerd, aldus Timmers en Albers. Een startkapitaal voor Meer FM hopen de twee met rijkssubsidies en gemeentelijke bijdrages te verwerven. Met adverteren zal de tent draaiende gehouden moeten worden

De VLOH was niet voor commentaar bereikbaar.