Home Landelijke radio Sander Lantinga pissig op Rob Stenders en sidekick Jelmer

Sander Lantinga pissig op Rob Stenders en sidekick Jelmer


Sander Lantinga is niet blij met zijn 3FM-collega Rob Stenders en sidekick Jelmer Gussinklo. Stenders liet afgelopen maandag René van der Gijp aan het woord over de 3FM Awards. Die ging vooral los op presentatoren Giel Beelen en Sander Lantinga. “Twee mensen die het presenteren, die alles kunnen, misschien leuk radio maken, maar absoluut niet kunnen presenteren.” Hij noemde het programma ’tv voor zwakzinnige’.

Sander Lantinga heeft zich eraan gestoord dat Rob Stenders geen weerwoord gaf. “Misschien heeft Van der Gijp wel een punt, maar ik geloof toch wel dat we een soort collega’s of vrienden zijn. En dan neem je het niet alleen voor mij niet op, maar ook voor de hele Awards niet. Er zijn heel veel mensen die er keihard aan hebben gewerkt. Er mag best kritiek zijn, maar je had een beetje weerwoord kunnen geven.”

Vandaag kwam erbij dat sidekick Jelmer Gussinklo Sander Lantinga de slechtste dj van 3FM noemde. “Als Sander Lantinga alleen is, is hij als dj erg slecht. Hij kan geen knoppen indrukken, gewoon een drama”, zo zei Jelmer. “Tegen mij kun je alles zeggen”, vindt Sander. “Maar ik vond twee keer in de zeik genomen worden even teveel.” Uiteindelijk hebben de dj’s het op zender weer goed gemaakt.

Stenders presenteerde gisteren zijn eigen programma niet. Op RadioForum.nl werd meteen gesuggereerd dat Stenders geschorst was omdat hij Van der Gijp aan het woord liet. “Nee, ik had serieus een snipperdag. We hebben een sportieve zender waar iedereen tegen kritiek kan”, reageerde hij vandaag.